Durszlak.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

zBLOGowani.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
piątek, 11 sierpnia 2017
Brownie z oreo i porzeczkami

                       Jeszcze przed weekendem zdążyłam z nowym wpisem. Ciasto co prawda wymaga włączenia piekarnika, ale tylko na 20 minut, więc może dacie radę upiec, mimo upałów. Brownie jak to brownie, wilgotne, obłędnie czekoladowe. Kwaśne porzeczki idealnie przełamują słodycz ciasta, a ciasteczka oreo przyjemnie chrupią. Zdecydowanie warto upiec!

Przepis znalazłam tutaj

 

 Składniki:

  • 150g gorzkiej czekolady
  • 190g masła
  • 150g cukru
  • 150g porzeczek
  • 115g ciastek oreo
  • 3 jajka
  • 135g mąki pszennej

Czekoladę, masło i cukier roztopić w kąpieli wodnej i odstawić na 10-15 minut aż przestygnie. Dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas mieszając. Dodać mąkę i wymieszać. Dodać pół porzeczek i pokruszonych ciastek oreo i delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do blaszki o wymiarach 20x24cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć pozostałe porzeczki i pokruszone ciastka. Piec w temperaturze 180przez 20-25minut.