Durszlak.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

zBLOGowani.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Dyniowe pancakes z syropem klonowym

                                      Wyjątkowo pyszne pancakes. Dzięki puree z dyni są bardzo delikatne i pięknie żółte. Dynia w smaku jest wyczuwalna, świetnie komponuje się z wanilią. Podane z syropem klonowym są rewelacyjne. Będą idealne na leniwe weekendowe śniadanie.

przepis własny

 

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 2 jajka
  • 5 łyżek cukru z wanilią
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • syrop klonowy do podania

W jednej misce wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. W drugiej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, puree z dyni, cukier, olej. Zawartość obu misek połączyć, wymieszać. Patelnię do naleśników dobrze rozgrzać. Nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na suchej patelni (bez dodatku oleju). Przewracać gdy na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza. Podawać ciepłe z syropem klonowym.

sobota, 21 stycznia 2017, amaranthrose

Polecane wpisy

Komentarze
2017/01/26 16:23:55
jaki super kolorek!