Durszlak.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

zBLOGowani.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Dyniowe placuszki na maślance

                             Znakomite placuszki. Na maślance, z dodatkiem puree dyniowego i cynamonu. Delikatne, rozpływające się w ustach. Najlepsze na ciepło. Zajadaliśmy je z syropem daktylowym i orzechami włoskimi. Przepyszne, idealne!

Przepis znalazłam na kuchniaagaty.pl , podaję z moimi zmianami 

 

 Składniki:

  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 3/4 szklanki maślanki
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • syrop daktylowy/klonowy/miód 
  • orzechy włoskie 

W misce połączyć puree z dyni, maślankę oraz jajko. Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier, cynamon i dokładnie wymieszać. Patelnie do naleśników dobrze rozgrzać. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać na ciepło z syropem daktylowym, klonowym bądź miodem i posiekanymi orzechami włoskimi. 


wtorek, 08 listopada 2016, amaranthrose

Polecane wpisy

Komentarze
2016/11/09 08:46:44
placuszki pierwsza klasa